Woordenboeken Te Koop

Gepubliceerd feb. 11, 22
6 min read

Woordenboeken & Taalcursussen Kopen? Online Boeken

Al sinds 2002 geeft Onze Taal die e-mailnieuwsbrief uit – een van de weinige die ik trouw twee keer per week lees. Inhoud: taalnieuws, evenementen, lees- en taaltips, met een brede blik (dus aandacht voor de hele wereld). Ook interessant zijn de nieuwsbrieven van de Taalunie en Taalverhalen (zie punt 13). Woordenboek Nl? Kijk hier online.

Onze Taal Bij Onze Taal kun je niet alleen terecht voor goed advies over het Nederlands. Het 88 jaar oude tijdschrift biedt elke maand verdieping over geschiedenis en actualiteit van het Nederlands. Dit jaar is er extra aandacht voor welke woorden nog wel en welke niet meer ‘kunnen’. Ook op Twitter en Instagram is Onze Taal prominent aanwezig.

Radio en podcasts Niet te missen: elke zaterdag presenteert hét Nederlandse radio-icoon Frits Spits zijn taalprogramma De Taalstaat van elf tot een op NPO Radio 1. Je kunt het ook als podcast terugluisteren. Over podcasts gesproken: die zijn er specifiek over het Nederlands nog nauwelijks. Woordwaarde van Maria Punch is een aanrader (zie ook de voorganger Alles is taal). vandalen.

Woordenboek Nl

Mensen volgen Ja, sommige mensen zijn nu eenmaal heel inspirerend. nl woordenboek. Paulien Cornelisse bijvoorbeeld. Op haar site vind je onder meer ‘Taal voor de leuk’ in podcastvorm. En laat ik Wim Daniëls niet vergeten, de veelschrijver en cabaretier die je in zo’n beetje alle media wel hoort en ziet. Twitter je? Ik heb een aantal volgenswaardige taalvaardigen in deze lijst gezet, samen met veel in dit artikel genoemde instanties.

Over de grens kijken Staar je als Nederlander niet blind op Nederland. De meeste Belgen en Surinamers spreken ook Nederlands. Volg ook eens media uit die landen. Voor België is VRTtaal een goed startpunt. Voor een verhelderende en verfrissende kijk op je eigen taal kun je ook terecht bij onder meer de Taaltelefoon en Taalverhalen.

Woordenlijst Nederlandse TaalNed Woordenboek

Schrijven Dit artikel heeft onder meer de tag ‘Schrijven’. Die tag heeft het voordeel dat er niet eindeloos veel artikelen mee op Frankwatching verschijnen, dus je kunt ze fijn allemaal lezen! Andere aanraders zijn onder meer Schrijven Online en (de nieuwsbrief van) Schrijfvis. 15. Trainen Scherpere hersenen krijg je ook van leren, dus wil je je Nederlands bijhouden, kijk dan vooral eens naar de trainingen van de Academy – er zijn er diverse die focussen op de inzet van taal en schrijven.

Een Goed Woordenboek Nodig?

Beter Spellen Elke dag je Nederlands verbeteren? Test je spellingkennis bij Beter Spellen. Dat dat al acht jaar wordt uitgeroepen tot populairste educatieve website, zal wel als een kwaliteitskeurmerk mogen gelden (nederlands woordenboek kopen). 17. Neerlandistiek Voor de ‘hardcore’ fans van de wetenschap van het Nederlands is er het levendige weblog Neerlandistiek. Dagelijks verschijnen daar artikelen over (onderzoek naar) taal en Nederlandstalige literatuur.

Lezen Lezen scherpt je taalgevoel, dus doe dat vooral veel (niet alleen van beeldschermen). Met boeken over je vakgebied sla je twee vliegen in één klap: daarmee kun je je vakkennis vergroten én je Nederlands op peil houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het boekenaanbod op Frankwatching. 19. Taalboeken Nee, ik dring je geen lesboeken met oefeningen op.

Twee splinternieuwe aanraders om je inzicht in taal mee te verdiepen: Wat je zegt, gaat vanzelf van Liesbeth Koenen en 15 eeuwen Nederlandse taal van Nicoline van der Sijs. Wil je je kennis over andere talen dan Nederlands bijhouden, lees dan bijvoorbeeld van Gaston Dorren. 20. Gratis e-boeken op dbnl Geen heden zonder verleden.

Een Goed Woordenboek Nodig?

Onder meer heel handig om voor je vakantie je e-reader mee te vullen! 😆 Lachen 21. Taalvoutjes (en aanverwanten) ‘Konijnen bouten in pruimensaus’ en ‘Gezocht: twee meisjes als huisgenot’. Gelukkig is het niet alleen maar poep en pies en seks bij het overbekende Taalvoutjes. Voor de fijnproevers is er Signalering Onjuist Spatiegebruik.

Extra: Het bijwoord ‘eens’ kan worden verkort tot 'ns of 's. Deze schrijfwijzen hebben dan een informeel karakter. Nog even ingewikkelder maken? Als ‘eens’ nadruk krijgt, is een verkorting niet mogelijk. Helder? Nee? Koop een boek, wij gaan door naar twee. 2. “Wij wouden eerst nog een ijsje eten”Spoiler alert: deze doet even pijn voor de taalnazi.

Het Witte Boekje keurt het namelijk gewoon goed. Het Groene Boekje noemt ‘wouden’ spreektaal, maar keurt het ook niet af. Maar goed. Wil je altijd goed zitten? Gebruik dan ‘wilden’. Anders kan je nog wel eens verward worden met een groepje bomen. En dan zie je door de bomen het bos niet meer.

Woordenboek Nl? Kijk Hier Online

Volgende. 3. "Dat kost duur"Nee. Dat slaat nergens op. Je voegt twee dingen samen, namelijk: ‘Dat is duur’ en ‘Dat kost veel’. Daarnaast wel een typisch Nederlandse zin, lekker zuinig. Houden we van. En door. 4. "Advocado’s zijn super lekker"Ik ben het met je eens, wat de avocado’s betreft. Zie je hoe ik het schrijf? AVOCADO’S.

Tenzij je een leuk koosnaampje voor je advocaat hebt bedacht. 5. "Zulle we boodschappe doen?"Weer zo’n geval van ‘ik ben te lui om over te komen alsof ik de Nederlandse taal wel onder de knie heb’. En dat is zonde, want je kunt het best. Met name bij werkwoorden en meervoudsvormen is het erg populair om de laatste ‘n’ weg te laten.

Dit is helemaal fout; achter elke ‘e’ in de aangegeven woorden hoort toch echt wel een ‘n’. Gelukkig hoor je het verschil niet als je met mensen praat. Maar wil je een gezellig appje sturen naar je moeder, doe dat dan in het vervolg gewoon volledig. Duurt een fractie van een seconde langer.

Woordenboek Nl

"Hij gaat na de sportschool"Jij liever dan ik. Maarrrrr.. We leven niet meer in 2008. We hebben nu een vervanger van sms, Whats, App, waar je berichten zo lang kan maken als je zelf wil. Het kost dus geen €0,07 extra als je de woorden volledig uitschrijft. Oh, op Twitter heb je ook geen geldig excuus meer, aangezien je nu het dubbele aantal tekens mag gebruiken.

Nederlands WoordenboekNederlands Woordenboek Online
Van Dale Pocketwoordenboek NederlandsHoe Vind Ik Woordenboeken?

Dat is veel hoor. Dus vanaf nu gaat hij 'naar' de sportschool. 7. “Een expresso, alstublieft"Ja dat klopt niet helemaal. Je zit in de buurt, maar het klopt niet. Het is namelijk ‘espresso’. Je doet te exotisch, met je ‘x’. Je kan ‘expresso’ alleen gebruiken als geinig woordgrapje als je heel toevallig een koffietje zit te drinken met je ex-vriendin.

Het is ‘sowieso’. Dus ook geen zoiezo, of sowiezo of zowieso. Gewoon lekker sowieso. Nooit meer vergeten. 10. “Ik heb nooit geen zin om de afwas te doen”Volgens mij bedoelde je te zeggen dat je geen zin hebt om de afwas te doen, net als de rest van de wereldbevolking zonder vaatwasser (nederlands nederlands).

Gratis Woordenboek - Van DaleMaar wat je nu zegt is juist het omgekeerde. Je zegt dat er nooit een moment is dat je geen zin hebt om de afwas te doen (Taalgidsen & woordenboeken kopen? Online boeken kopen). Oftewel: je hebt altijd zin om de afwas te doen. En dat lijkt me niet de bedoeling, daar kan alleen maar misbruik van worden gemaakt.

Meer van Traktaties

Navigation

Home

Latest Posts

Luxe Pensioen Cadeau

Published Jul 10, 23
6 min read

Het Zoete Genot Van Lekkere Snoepjes

Published Jul 04, 23
8 min read

Cadeau Meisje 4 Jaar Voor Kerst

Published Jun 13, 23
6 min read